Vandenhaute over ‘bizarre relatie’ Vercauteren-Kompany: “Erg van geschrokken”

Vandenhaute over ‘bizarre relatie’ Vercauteren-Kompany: “Erg van geschrokken”

17-10-2020 08:45
34

Frank Vercauteren werd als T1 aan de kant geschoven en Vincent Kompany werd aangesteld als hoofdtrainer van Anderlecht. Dat deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Wouter Vandenhaute laat zich uit over de situatie.

“Zolang Kompany speelde, leek er geen probleem”, begint Vandenhaute tegenover Het Nieuwsblad. “Maar dan raakte Vince geblesseerd. In een oefenmatch zag ik plots onze geblesseerde speler coachen en onze trainer zwijgend op de bank zitten. Toen besefte ik: hier klopt iets niet. Diezelfde avond had ik een apart gesprek met beiden. Kompany was akkoord om weer voluit speler te zijn, Vercauteren full time coach.”

“Maar toen kwam het eerste competitieduel in Mechelen. Naast het feit dat we nergens waren, was de manier waarop daar gecoacht is, heel bizar. Meer wil ik daar niet over zeggen. Ik schrok enorm van hoe de relatie tussen die twee was. Dat hadden ze goed verborgen gehouden.” Vandenhaute zei dat het alles of niets was en Kompany werd snel aangesteld als hoofdtrainer. “Daarop heb ik aan Kompany gezegd: Nu word je coach. Alles of niets. Het leek wel alsof hij op die vraag zat te wachten. Op een kwartier was zijn spelerscontract heronderhandeld in een minder lucratief trainerscontract.”

Geen twijfel
Vandenhaute twijfelde niet tussen Kompany en Vercauteren. “Neen, Kompany is binnengehaald als de grote Kompany. Hij zorgt voor de dynamiek. Kiezen voor een onervaren 34-jarige coach was geen evidentie, maar Vincent heeft zoveel energie, zoveel charisma, zoveel werkijver. Op korte termijn is hij de grote winst voor Anderlecht. Hij leert in ijltempo bij en – hoewel hij zijn reputatie tegen heeft – staat Vincent open voor discussies. Ook ik voel me bevoorrecht om met hem te werken.”