Transfers Charleroi onder de loep genomen: “Hij blijft the boss”

Transfers Charleroi onder de loep genomen: “Hij blijft the boss”

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 07:20za 17-10-2020 om 07:20

Sporting Charleroi haalde met Teodorczyk, Berahino en Van Cleemput verschillende versterkingen binnen. Gert Verheyen laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de mercato van de Carolo’s.

Volgens Verheyen zal Rezaei dé aanvalsleider blijven bij Charleroi. “Rezaei blijft the boss. De Berahino van na Nieuwjaar is geen verlies voor Zulte Waregem. Teodorczyk is lang uit beeld geweest en dus moeilijk in te schatten. Maar toen Anderlecht met hem kam­pioen werd, onder René Weiler, speelde het ook vooral op de counter. Weet je wie ik een slimme transfer vind?”

“Jules Van Cleemput, waar Charleroi een miljoen voor betaalde”, gaat Verheyen verder. “Dat is geld voor een rechtsachter. Het moet toch zijn dat KV Mechelen centen nodig had, want Kaboré is ­eigenlijk ook al verkocht. Daar zijn ze dus twee rechtsachters kwijt. Die transfer ligt niet voor de hand, maar ik snap Charleroi wel.”

“Slim gezien. Jules is door de ontwikkeling van ­Kaboré snel opzijgeschoven, maar is eigenlijk een goeie rechtsback voor eerste klasse. Hij past bij Charleroi. Veel inzet, veel drive, soms wel eens te hevig, maar aanvallend heb je meer mogelijk­heden met Jules dan met Maxime Busi”, aldus Verheyen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws