Vandenhaute geeft problemen toe: “Het gaat niet goed met Anderlecht”

Vandenhaute geeft problemen toe: “Het gaat niet goed met Anderlecht”

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 07:00za 17-10-2020 om 07:00

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2020 om 09:13za 17-10-2020 om 09:13

RSC Anderlecht leed een verlies van zo’n 36 miljoen euro. De supporters vrezen inmiddels een faillissement van paars-wit. Wouter Vandenhaute doet zijn boekje open tegenover Het Nieuwsblad.

“Wat de afgelopen jaren gebeurd is, sloeg diepe wonden”, begint Vandenhaute. “Het gaat niet goed met Anderlecht en iedereen is gefrustreerd. We moeten erkennen dat hier de afgelopen tien jaar niet goed gewerkt is en de afgelopen twee jaar zeker niet. Tegelijkertijd moet iedereen stoppen met elkaar de schuld te geven. Was het de fout van Vanden Stock, Van Holsbeeck, Coucke, Verschueren? We schieten daar niets mee op.”

Toch zit een faillissement er niet aan te komen. “Dat zal niet gebeuren met Anderlecht. Daarvoor is het merk te sterk, maar er moet wel een oplossing komen. Er ligt een herstelplan op tafel waarbij onder meer 50 miljoen euro schuld wordt omgezet in kapitaal en er 20 miljoen euro vers geld in de club wordt gepompt. Dan nog zal Anderlecht niet rijk zijn, maar dan kunnen we tenminste verder. Hopelijk laten alle aandeelhouders hun paars-wit hart spreken. Mijn diplomatieke taak zit erop.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws