Ook coronanieuws in Nederland: zes(!) spelers van AZ en jong AZ besmet

Ook coronanieuws in Nederland: zes(!) spelers van AZ en jong AZ besmet

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 23:44vr 16-10-2020 om 23:44

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2020 om 12:24za 17-10-2020 om 12:24

Z heeft vrijdagavond groot coronanieuws gedeeld: het virus heeft flink toegeslagen in Alkmaar. Vier spelers van AZ en twee van Jong AZ - dat vrijdagavond speelde tegen Jong Ajax - zijn besmet, net als drie overige clubwerknemers.

AZ speelt zaterdagavond thuis tegen VVV-Venlo: volgens AZ zal dat duel doorgaan, ondanks de besmettingsgolf. De spelers en overige werknemers die een positieve test af hebben gelegd, zijn direct in isolatie gegaan, laat AZ weten via de officiële kanalen. Vanwege privacyredenen zijn de namen van de betrokkenen niet openbaar gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat het coronavirus rondwaart bij de huidige nummer 13 van de Eredivisie: eind juli legde een speler van Jong AZ al een positieve test af. Voor de interlandbreak werd het competitieduel tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle al afgelast, omdat er bij de Brabanders vier besmettingen waren.

In ons land heeft het coronavirus de laatste weken lelijk huis gehouden bij onder andere Antwerp FC, RSC Anderlecht, KV Mechelen, Club Brugge en Waasland-Beveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws