Club NXT pakt verdiend punt na bijzonder spannende partij tegen KMSK Deinze

16-10-2020 21:48
39

Een strijdend Club NXT heeft tegen KMSK Deinze een verdiend punt gepakt. De jonge Bruggelingen hadden lange tijd het overwicht, maar raakten uiteindelijk toch niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Club NXT wist dit seizoen nog geen enkele partij te winnen, maar was vrijdag verrassend wel de ploeg met het meeste gevaar. Via een sterke Thibo Baeten kwam het meermaals aan het doel van William Dutoit. De bezoekers uit Deinze hadden het in het begin van de partij bijzonder moeilijk met de jonkies van Club Brugge.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers wel wat meer in de wedstrijd, maar doelman Nick Shinton werd amper aan het werk gezet. Het bleef een strijd op het zwaar bespeelbare veld, met uiteindelijk geen enkel doelpunt in de eerste helft.

De tweede helft kende een ander gezicht, met een Deinze met hernieuwde moed en veel drang naar voren. De Bruggelingen probeerden het via de counter, Amadou Sagna wist daar ook bijna van te profiteren, maar een sublieme reflex van Dutoit verhinderde het eerste doelpunt. Aan de overzijde toonde ook Shinton zich met een uitstekende parade.

Diezelfde Shinton ging twintig minuten voor tijd in de fout bij een vrije trap, waar Deinze van profiteerde. Seth De Witte maakte er 0-1 van. Dat doelpunt leek echter uit buitenspel gemaakt te worden. Enkele minuten later kreeg Club NXT dan weer geen strafschop na een overduidelijke fout op Ignace Van der Brempt.

Ondanks die tegenslagen gaf Club NXT zich niet gewonnen en ging het toch op zoek naar die gelijkmaker. Deinze zag af en deed er alles aan (inclusief enkele stevige fouten) om die voorsprong te behouden. De grootste kansen waren uiteindelijk nog voor Club NXT en werd uiteindelijk ook beloond voor het grote overwicht. In het absolute slot scoorde Van der Brempt na een vrije trap de gelijkmaker: 1-1, de eindstand.