Doku overtuigt bij debuut voor Stade Rennes: 'De nieuwe Hazard'

16-10-2020 21:11
58

De kop is eraf voor Jérémy Doku. Enkele weken na zijn vertrek bij RSC Anderlecht debuteerde de Rode Duivel ook voor Stade Rennes in het 1-1 gelijkspel tegen Dijon FCO.

Geen basisplek voor Doku, die op de bank begon bij Rennes. Hij zag zijn ploegmaats na 24 minuten op voorsprong komen tegen Dijon via de voet van Terrier. Die voorsprong kon het echter niet houden. In de tweede helft was het Baldé die voor Dijon de gelijkmaker scoorde.

Doku kreeg negen minuten voor tijd de kans om het tij nog te doen keren. Daar slaagde hij niet in, maar de tiener maakte wel indruk. Achteraf kreeg hij dan ook flink wat lovende commentaar na zijn invalbeurt.

Eén supporter vergeleek hem al met Eden Hazard, terwijl heel wat andere supporters de combinatie met het andere toptalent, Camavinga, zeker zagen zitten. In die negen minuten raakte Doku overigens twaalf keer de bal en lukte hij beide dribbels. 86% van zijn passes (zes van de zeven) kwamen ook aan.