Goed nieuws voor voetbalfans: supporters nog (even) toegelaten in stadions

Goed nieuws voor voetbalfans: supporters nog (even) toegelaten in stadions

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 20:10vr 16-10-2020 om 20:10

Door de coronacrisis en de talloze nieuwe besmettingen heeft de Belgische regering besloten om flink wat maatregelen opnieuw te verstrengen. De sportwereld blijft (voorlopig) nog buiten schot.

Er werden flink wat maatregelen genomen, waaronder de sluiting van de horeca en een avondklok. Er werd ook even gevreesd dat er niet langer supporters naar het stadion mochten trekken. Dat blijft echter, voorlopig, onveranderd. Minister van Volksgezondheid Franck Vandenbroucke gaf namelijk aan dat er nog een week genomen zal worden om alles te herbekijken.

"Er zijn heel wat protocollen gemaakt met de cultuur- en sportsector over hoe je iets veilig organiseert. We zitten in een moeilijke situatie. In vergelijking met vorige week zijn we terechtgekomen in het hoogste alarm. Eigenlijk moeten die protocollen herbekeken worden", klonk het.

"We nemen daarvoor een week de tijd. Voor activiteiten die niet vallen onder de protocollen geldt een beperking van veertig mensen." Voor de Pro League is er een protocol uitgewerkt, en dus blijven die voorlopig nog gelden", aldus Vandenbroucke.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws