Murillo (Anderlecht) kende lastige maanden: Ik zit hier al bijna een jaar alleen

Murillo (Anderlecht) kende lastige maanden: "Ik zit hier al bijna een jaar alleen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 23:01vr 16-10-2020 om 23:01

Met Amir Murillo haalde RSC Anderlecht een sterke verdediger in huis. De Panamees kon sinds zijn kost veelal overtuigen bij de Brusselaars. Straf ook, want de 24-jarige Murillo is nu al maanden gescheiden van zijn familie.

Murillo is naar verluidt een echte familieman, maar heeft zijn familie al maanden niet meer gezien. "Tja, de luchthavens in Panama zijn dicht door de coronacrisis", zegt Murillo in Het Nieuwsblad. "Ik begrijp dat wel, al was ik graag eens teruggereisd naar mijn land. Ik zit al bijna een jaar alleen in België", geeft hij aan.

Dat maakt het voor Murillo wel enorm moeilijk om zich helemaal comfortabel te voelen. "Ik arriveerde hier in december 2019. Niet veel later brak de coronacrisis uit en sindsdien is het onbegonnen werk om naar Panama te reizen, waar mijn moeder nu is met mijn vijf broers en mijn halfbroer", geeft hij aan.

"Zelfs tijdens onze zomerbreak waren de grenzen dicht en bleef ik in Brussel trainen op mijn appartement en op de club. Ik probeer nu wel om mijn familie naar België te laten reizen, maar het virus blijft gevaarlijk voor hen", aldus Murillo.

Broer
Toch is Murillo niet helemaal alleen. "Gelukkig is Kemar Lawrence opnieuw in België na zijn privéproblemen. We voetbalden al samen bij New York Red Bulls en Kemar is als een broer voor mij. We zorgen voor elkaar, waardoor hij zich nu ook weer beter voelt. Al mis ik uiteraard mijn familie. Hen eens knuffelen zou zoveel deugd doen. Ik was nog nooit zo lang weg van huis", besluit Murillo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws