De Decker klaar voor opmars KAA Gent: “Van in het begin knots op”

De Decker klaar voor opmars KAA Gent: “Van in het begin knots op”

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 19:44vr 16-10-2020 om 19:44

KAA Gent wil na de interlandbreak aan een opmars beginnen in de Jupiler Pro League. Coach Wim De Decker zag twaalf internationals vertrekken en hoopt nu op goede resultaten met de Buffalo’s.

“Ik heb wel een beetje onderschat hoeveel jongens moesten vertrekken”, begint De Decker tegenover Het Laatste Nieuws. “Twaalf internationals is plots heel veel, het was een pak meer dan de vorige keren. Ik had gehoopt om nog veel meer in de twee voorbije weken te steken, maar de omstandigheden lieten dat niet echt toe.”

“Als je weinig tijd hebt, is het ook opletten hoeveel je spelers meegeeft. Gelukkig hebben we binnen onze staf genoeg mensen met een voetbalverleden, zodat we precies weten hoever je daarin kan gaan. Ik geloof enorm in de kracht van beelden, die geef ik dan ook veel mee aan de spelers, zowel in groep als individueel.”

De Decker weet ook dat de resultaten nu snel zullen moeten volgen. ”Je kan daar veel variatie insteken, op dat vlak is er in het voetbal nog veel vooruitgang te boeken. Er komt nu weer een blok aan met wedstrijden die mekaar héél snel opvolgen. Het zal er van in het begin knots op moeten zijn.”

Goeie dynamiek
De Decker ziet wel verbetering. “Na onze goeie wedstrijd tegen Beerschot heb ik de voorbije twee weken wel een hele goeie dynamiek gezien binnen de groep. Je merkt dat er iets aan het gebeuren is. Dan is het aftellen naar het moment waarop al de internationals terugkomen.”

“Door het drukke programma van die spelers gebeurde dat vrij laat”, vervolgt De Decker. “Daar komt het Covid-gebeuren nog eens bovenop, met alle nodige testen. Sommige spelers hebben nog maar één keer op het veld gestaan. Maar ik hoop dat iedereen snel weer terug mee in het verhaal zit.”

KAA Gent staat voor een confrontatie met Cerlce Brugge. “Cercle is een ploeg die tracht te voetballen als ze daar de tijd en de ruimte voor krijgen, maar het is vooral ook een stugge tegenstander. Het is aan ons om dat blok te ontwrichten.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws