Mourinho snapt afwezigheid in biografie Wenger: 'Een boek moet je trots maken'

Mourinho snapt afwezigheid in biografie Wenger: 'Een boek moet je trots maken'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 18:45vr 16-10-2020 om 18:45

José Mourinho en Arsène Wenger kenden in het verleden de nodige conflicten, maar in zijn biografie My Life in Red and White rept de voormalig Arsenal-manager met geen woord over de Portugees. De huidig coach van Tottenham Hotspur weet wel waarom.

"Omdat hij me nooit verslagen heeft. Je gaat geen hoofdstuk schrijven over twaalf of veertien wedstrijden waarvan je er geen enkele gewonnen hebt. Dus waarom zou hij over mij moeten spreken in zijn boek? Een boek moet je vrolijk en trots maken. Ik begrijp de situatie volledig", deelde Mourinho op de persconferentie een sneer uit aan zijn oude rivaal.

Wenger won in 1998, 2002 en 2004 de Premier League met Arsenal, maar daarna nam het Chelsea van Mourinho de macht over in Engeland. De twee leefden geregeld in onmin. Zo noemde Mourinho de Fransman eens een 'specialist in falen'.

Overigens nam Wenger het negentien keer op tegen Mourinho, die naast Chelsea ook bij Manchester United werkzaam was. Tien keer won de Portugees en twee keer ging Wenger met de zege aan de haal. Zeven duels eindigden in een remise.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws