OFFICIEEL: Liverpool bevestigt tijdelijk vertrek jongste Premier League-debutant

OFFICIEEL: Liverpool bevestigt tijdelijk vertrek jongste Premier League-debutant

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 16:40vr 16-10-2020 om 16:40

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020 om 19:01vr 16-10-2020 om 19:01

Liverpool gaat vlak voor het sluiten van de Engelse transfermarkt nog zakendoen, melden The Athletic en Sky Sports. Harvey Elliott gaat de regerend landskampioen tijdelijk verruilen voor Blackburn Rovers, de huidige nummer 6 van het Championship.

Elliott vierde in het voorjaar van 2019 zijn zestiende verjaardag en maakte een paar dagen later zijn competitiedebuut namens Fulham: het leverde de Premier League-recordhouder een transfer naar Liverpool op. De nog altijd pas zeventien jaar oude aanvaller speelde sindsdien vooral voor de Liverpool-beloften en kwam slechts negen keer in actie namens het eerste elftal.

The Reds wilden Elliott eigenlijk ervaring op laten doen in het toernooi om de League Cup, maar werden op 1 oktober uit het toernooi geknikkerd door Arsenal. Liverpool heeft daardoor besloten om de Engelse jeugdinternational buiten Anfield ervaring op te laten doen. Blackburn Rovers heeft nog tot zes uur Belgische tijd om de deal af te ronden.

Update: Liverpool bevestigt dat Harvey Elliot vlieguren gaat maken in het Championship. De zeventienjarige aanvaller speelt tot het einde van het seizoen voor Blackburn Rovers. De Engels jeugdinternational maakte tot dusver negen keer zijn opwachting voor het eerste elftal van The Reds, sinds hij in de zomer van 2019 overkwam van Fulham.

De binnenlandse markt in Engeland sluit vrijdagavond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws