Memphis heeft genoeg van alle 'misverstanden' en sluit wintertransfer niet uit

Memphis heeft genoeg van alle 'misverstanden' en sluit wintertransfer niet uit

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 17:30vr 16-10-2020 om 17:30

Memphis Depay blijft na het afketsen van zijn droomtransfer naar FC Barcelona alles geven voor Olympique Lyon. De optie om in januari alsnog te vertrekken, sluit de Oranje-international echter niet uit.

Memphis verliet Lyon anderhalve week geleden in de hoop dat Barça zijn komst voor de transferdeadline zou afronden. Dat lukte niet, maar de aanvaller is niet met tegenzin teruggekeerd naar Frankrijk. "Ik ben zeer trots speler en aanvoerder van Lyon te zijn", laat hij weten op een persconferentie.

"Ik denk dat er veel misverstanden zijn geweest, er was veel onjuiste berichtgeving te lezen. Er was interesse, maar ik ben nu hier. Het ligt nu achter ons, ik kijk naar het heden."

Memphis kijkt terug op een 'ongewone transferperiode'. "Het duurde veel langer dan normaal. We hebben ons aangepast, maar het was vreemd en heeft mij persoonlijk niet geholpen", doelt hij op zijn marginale rol in het lopende Ligue 1-seizoen. Memphis begon met een hattrick, maar zat de laatste weken vaak op de bank.

Hij heeft vrede met het mislopen van zijn Barça-transfer. Toch sluit Memphis niet uit dat hij in de winter alsnog vertrekt. "Ik zal hier met plezier tot het einde van het seizoen zijn. En als ik eerder wegga, dan is dat het leven. Het is voetbal, de aanvoerder is niet essentieel voor het team. Mijn doel is om Lyon volgend seizoen in de Champions League te krijgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws