Yaremchuk-probleem opgelost bij KAA Gent: Ik zat vaak met hem samen

Yaremchuk-probleem opgelost bij KAA Gent: "Ik zat vaak met hem samen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 16:34vr 16-10-2020 om 16:34

Roman Yaremchuk heeft de voorbije weken meermaals aangestuurd op een breuk met KAA Gent. De Oekraïense aanvaller droomde van een transfer, maar volgens coach Wim De Decker heeft hij dat voorlopig uit zijn hoofd gezet.

"Ik zat vaak met hem samen", vertelde De Decker aan Het Nieuwsblad. "Ik wist dus wel wat er bij hem speelde en waar hij mee bezig was. De club heeft daar goed op gereageerd en die zaken zijn uitgeklaard. Het is opgelost, lijkt het. Ik hoop het alvast. Het lijkt me momenteel ook wel goed te zitten in zijn hoofd. Daarom zal hij niet elke week twee keer scoren maar hij moet zich wel goed voelen in een groep. En je moet hem voldoende stof meegeven want hij wil nog altijd beter worden."

Gent gaat zaterdag op bezoek bij Cercle Brugge, het begin van een drukke periode met ook Europees voetbal. "Zaterdag wacht er ons een stugge tegenstander, dat hebben ze de laatste wedstrijden laten zien. Als ze kunnen, proberen ze ook te voetballen. Maar we zullen hun blok in beweging brengen. Tegen Beerschot gaven we nog te veel kansen weg."

"We hadden het daar al eerder over. Dat was een minder punt van die partij. De match was wel al deels gespeeld maar dat is geen excuus. Toch zag ik al een vrij groot verschil: ik zag wel al wat meer wat we vroegen. Nog niet genoeg maar hier kunnen we op verder werken. Zo’n laat tegendoelpunt, blijft bij mij toch lang op de maag liggen", besloot De Decker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws