Kompany neemt Arnstad in bescherming: Hij zal op Brugge veel geleerd hebben

Kompany neemt Arnstad in bescherming: "Hij zal op Brugge veel geleerd hebben"

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 16:07vr 16-10-2020 om 16:07

RSC Anderlecht trekt zondagavond naar Oud-Heverlee Leuven en heeft iets recht te zetten na het zware verlies tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion (1-0). Coach Vincent Kompany zal wel serieus moeten puzzelen, want hij mist enkele belangrijke pionnen.

Vooral in de verdediging en op middenveld is de spoeling erg dun geworden. Daardoor komt nieuwkomer Matt Miazga mogelijk aan de aftrap tegen OHL. "Hij traint al twee weken mee en toont maturiteit ondanks zijn 24 jaar", vertelde Kompany aan Het Nieuwsblad. "Hij is goed opgeleid en op het gemak met de bal aan de voet. Als verdediger is hij agressief en ondanks zijn lengte is hij behoorlijk snel. Matt kan ons iets bijbrengen."

Paars-wit zal vooral de strijd op het middenveld moeten winnen. Tegen Club Brugge gingen Arnstad en Sambi Lokonga kopje onder, maar Kompany neemt zijn jonkies in bescherming. "Arnstad moet even in observatie worden genomen na die klap. Hij zal er dus niet bij zijn, maar hij zal op Brugge wel veel geleerd hebben. Meer dan dat hij nog een jaartje bij de U21 zat. Soms kun je maar beter direct geconfronteerd worden met wat profvoetbal echt inhoudt. Op een dag zal Arnstadt beter zijn dan quasi al die andere jongens die op het veld stonden in Brugge. Daar ben ik zeker van", besloot Kompany.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws