Defour over terugkeer naar KV Mechelen: Dat moment hebben we nu gevonden

Defour over terugkeer naar KV Mechelen: "Dat moment hebben we nu gevonden"

16-10-2020 15:48 Laatste update: 15:48
5

Steven Defour is vrijdag officieel voorgesteld bij KV Mechelen. De ex-Rode Duivel gaf een eerste reactie op zijn terugkeer en hij werd meteen opgenomen in de kern van coach Wouter Vrancken voor de match tegen KV Kortrijk.

De terugkeer naar Malinwa heeft een grote emotionele waarde voor Defour. Hij had dat namelijk beloofd aan zijn vader op diens sterfbed twee jaar geleden. "Ik had hem dat beloofd", vertelde Defour volgens Het Nieuwsblad. "Mijn hele carrière heeft dat ook in mijn hoofd gezeten. Alleen weet je nooit hoe de dingen uitdraaien. De club heeft zijn ambities, ik heb de mijne. Het moment moest juist zijn. Dat moment hebben we nu gevonden."

Defour zit meteen in de wedstrijdselectie voor de match tegen Kortrijk en krijgt mogelijk meteen speelminuten."Dat is een vraag voor de coach. Ik train mee en heb zestig minuten tegen Gent gespeeld. Daarvoor was het van 7 maart geleden dat ik nog een match heb gespeeld. Ik heb dus wel wedstrijden nodig om aan honderd procent te komen. Ik ben nog niet in topvorm maar op fysiek vlak sta ik wel veel verder dan in het begin van vorig seizoen", besloot Defour.