Kompany lovend over talent: 'Hij zal beter zijn dan al die op het veld in Brugge'

Kompany lovend over talent: 'Hij zal beter zijn dan al die op het veld in Brugge'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 14:14vr 16-10-2020 om 14:14

De U23 van Club Brugge is actief in 1B en Vincent Kompany is een voorstander van meer beloftenteams in de Belgische Proximus League. Tegenover Het Nieuwsblad laat de T1 van RSC Anderlecht zich uit over de situatie.

De 17-jarige Arnstadt maakte zijn debuut op Club Brugge, maar zal er nu niet bij zijn. De middenvelder kreeg een flinke tik op zijn hoofd op training “Arnstadt moet even in observatie worden genomen na die klap. Hij zal er dus iet bij zijn, maar hij zal op Brugge wel veel geleerd hebben.”

“Meer dan dat hij nog een jaartje bij de U21 zat”, vervolgt Kompany. “Soms kun je maar beter direct geconfronteerd worden met wat profvoetbal echt inhoudt. Op een dag zal Arnstadt beter zijn dan quasi al die andere jongens die op het veld stonden in Brugge. Daar ben ik zeker van.”

Meer beloften in 1B
“We moeten trouwens eens gaan denken om meer beloftenploegen in te schakelen in het profvoetbal. Met de U23 van Club Brugge in 1B is al een stap gezet, maar we moeten een professionele omgeving creëren voor meer jonge talenten.”

Kompany kijkt naar de toekomst en spreekt over het belang van het Belgisch voetbal. “Ik spreek enkel in het belang van het Belgisch voetbal, want dat zijn onze toekomstige Duivels. Een speler maakt het meest progressie als hij verantwoordelijkheid moet nemen.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws