Clement is blij met Club Brugge-aanwinst: Overtuigd van het project

Clement is blij met Club Brugge-aanwinst: "Overtuigd van het project"

16-10-2020 12:30
11

Club Brugge staat zaterdag voor een moeilijke opdracht. Philippe Clement en co moeten naar Standard. Mogelijk kan de nieuwe aanwinst Noa Lang dan al voor vuurwerk zorgen.

Clement is alvast klaar voor de wedstrijd. "Ik kijk heel hard uit naar deze wedstrijd", vertelt hij op zijn persconferentie. "Ik heb de statistieken ook gezien: het is al een aantal jaar geleden dat Club daar nog gewonnen heeft, dus dat is opnieuw een uitdaging. Standard heeft al goed gepresteerd dit seizoen, vind ik. En ze zijn op Charleroi gaan winnen, dat is een prestatie op zich. Ik verwacht dat ze tot het einde gaan meestrijden voor de titel."

Met Lang heeft hij er een extra wapen bij. "Ik heb hem een aantal weken geleden gezien. Zoals met elke speler leg je uit waarom je geïnteresseerd bent, wat je denkt dat hun kwaliteiten en gebreken zijn. Ajax had hem heel graag gehouden, maar hij is overtuigd geraakt van het project Club: dat is mooi."

Na de transferdeadline is Club klaar om voor de titel te strijden. "Het is een soort tweede start. De mercato is afgesloten. Dus je weet met welke groep je zeker tot januari de strijd aangaat. En we zitten met een druk schema tot aan de break: minstens 18 wedstrijden. Ik voel dat dat hard leeft in de groep, ze kijken er naar uit."