Toch nieuw stadion voor Club Brugge? Minister heeft een nieuw plan klaar

Toch nieuw stadion voor Club Brugge? Minister heeft een nieuw plan klaar

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 11:45vr 16-10-2020 om 11:45

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020 om 11:50vr 16-10-2020 om 11:50

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat een nieuw plan indienen voor een stadion langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. Dat weet SporzaHet vorige plan werd afgekeurd door de Raad van State, maar het nieuwe plan houdt rekening met hun bezwaren.

Club Brugge wil een gloednieuw stadion bouwen op de huidige site van het Jan Breydelstadion, maar dat kan enkel als ook Cercle een nieuw stadion heeft. Daar wringt momenteel het schoentje. 

Demir gaf meteen na die afwijzing aan dat ze het project nieuw leven wilde inblazen. Ze heeft groen licht gekregen voor een bijgestuurd plan, maar dat moet wel binnen de maand worden vastgesteld door de volledige ministerraad. In dat nieuwe plan zou de uitgestrekte parking vervangen worden door een parkeertoren. Verder zijn er ook afgebakende zones voor waterbuffering en groen.

Burgemeester Dirk de Fauw is alvast opgetogen. "We zijn meer dan tevreden dat minister Demir en de Vlaamse regering op deze wijze dit dossier wil deblokkeren. Niet alleen voor onze beide voetbalploegen maar ook voor de verdere economische ontwikkeling van onze regio is dit cruciaal. We zullen er vanuit de stad dan ook alles aan doen om deze oplossingspiste mee mogelijk te maken", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws