Bongonda spreekt duidelijke taal: We moeten iets gemener zijn, ja

Bongonda spreekt duidelijke taal: "We moeten iets gemener zijn, ja"

16-10-2020 11:00
4

KRC Genk komt dit seizoen nog niet op toerental. Voor de interlandbreak speelde het nog 1-1 gelijk tegen het bescheiden Waasland-Beveren. Theo Bongonda beseft dat de Limburgers tegen Sporting Charleroi een tandje moeten bijsteken. 

"We hebben de kwaliteiten, dat weten we. Maar als de resultaten niet volgen, heb je niet veel aan die kwaliteiten", vertelt Bongonda bij Het Belang Van Limburg. "Als je een moeilijke match tegen Waasland-Beveren hebt, moet je gewoon zorgen dat je die met 1-0 wint. Ik zal altijd een matige wedstrijd winnen verkiezen boven goed spelen en 1-1 gelijkspelen. Dat scheelt twee punten, hé."

Sporting Charleroi kan duidelijk wél op resultaat spelen. "Charleroi speelt ook niet het mooiste voetbal, maar ze winnen hun matchen. Dat is wat telt. Op dat vlak kunnen wij nog groeien. We moeten weleens gemener zijn, ja. En slimmer."

Coach Jess Thorup moet daar nu voor zorgen, maar Bongonda kan nog niet oordelen over hem. "Ik heb nog geen matchen onder hem gespeeld. Qua sfeer is het een beetje gemoedelijker misschien. Dat wil niet zeggen dat het met de vorige trainer een zootje was, maar Thorup is mogelijk wat kalmer in zijn manier van doen. Thorup probeert zijn filosofie er nu in te krijgen. Uiteindelijk blijft een voetbalmatch een voetbalmatch. Wij moeten het maar laten zien."