Leko over felle kritiek na competitiestart Antwerp: “Ik was verrast ja”

Leko over felle kritiek na competitiestart Antwerp: “Ik was verrast ja”

16-10-2020 10:29
2

Ivan Leko won de bekerfinale met Antwerp tegen Club Brugge, maar startte vervolgens met een één op zes in de Jupiler Pro League. De Kroaat kreeg meteen kritiek bij The Great Old. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over die periode.

"Ik was verrast, ja. Ook al begrijp ik dat als Antwerp met 1 op 6 start, dat voor de fans een drama is", begint Leko. "Mensen blijven het liefst van al in hun comfortzone. Zeker na een goeie coach. Daarmee bedoel ik: ze willen hetzelfde voetbal zien, dezelfde filosofie en dezelfde resultaten.”

Leko wil iets volledig anders opbouwen met Antwerp. “Maar dan moet je ook dezelfde coach houden. Ik ben bezig aan een compleet ander verhaal. Daarom is voetbal ook zo mooi. Er is niet één bepaalde manier om succes te hebben. Dat wil ik de fans van Antwerp ook tonen."

Dat de fans op een gegeven moment de naam van voorganger Laszlo Bölöni scandeerden deed pijn. "Natuurlijk. Je moet daar niet flauw over doen. Zoiets ís pijnlijk. Persoonlijk ook - een steek in m'n hart. Ik was triest. Maar ikzei in mezelf: dit zal snel veranderen. (zelfverzekerd) Ik heb nooit cadeaus gekregen. Niet als speler, en niet als coach. Ik heb altijd hard moeten werken om te staan waar ik nu sta. En om het respect te krijgen dat ik nu krijg."