Owusu voelt zich steeds beter bij KAA Gent: 'Er is nog ruimte voor verbetering'

Owusu voelt zich steeds beter bij KAA Gent: 'Er is nog ruimte voor verbetering'

15-10-2020 23:06 Laatste update: 23:09
4

Elisha Owusu is op korte tijd uitgegroeid tot een absolute sterkhouder bij KAA Gent. Tijdens de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven kreeg hij zelfs de kapiteinsband van coach WIm De Decker. Het is tekenend voor de status van de middenvelder die in de zomer van 2019 voor één miljoen euro werd overgenomen van Lyon.

Owusu voelt zich steeds beter bij de Buffaloa's, maar beseft dat hij nog veel te leren heeft. 'Ruim één seizoen speel ik nu bij een Belgische topclub, vorig jaar proefde ik van de Europa League en eindigden we tweede na kampioen Club Brugge. Topspelers als Vadis Odjidja en Sven Kums kunnen me nog veel bijbrengen", vertelde de 22-jarige Fransman tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

'Ik ben heel zelfkritisch. Op het vorige seizoen gaf ik mezelf als evaluatiecijfer een zeven op tien. Er is dus nog behoorlijk wat ruimte voor verbetering. Persoonlijk was ik niet tevreden over mijn optreden in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Ik werd toen, geheel terecht, aan de rust al vervangen. Daartegenover stond de match tegen AS Roma, toen ik bij een hogere snelheid van uitvoering en een hogere duelkracht goed standhield."

"Daarom is het zo jammer dat we nu die groepsfase van de Champions League niet haalden. Ik ben geen fatalist, maar een realist. We waren blijkbaar niet klaar voor de groepsfase. De twijfel haalde de bovenhand op het vertrouwen in onszelf. Dat moet je leren te aanvaarden, verder kijken naar de toekomst en nieuwe doelen stellen", besloot Owusu.