Brys is gelukkig bij OHL: Structureel de beste club waar ik al gewerkt heb

Brys is gelukkig bij OHL: "Structureel de beste club waar ik al gewerkt heb"

15-10-2020 22:49
1

Oud-Heverlee Leuven gaat zondagavond op bezoek bij RSC Anderlecht. De Leuvenaars staan momenteel zesde in het klassement, met één puntje meer dan paars-wit. OHL-coach Marc Brys is dan ook tevreden met de huidige gang van zaken.

"OHL is structureel de beste club waar ik al gewerkt heb, veruit", vertelde Brys tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Er zijn nog Belgische teams met een grote financiële paraatheid, maar 90% daarvan pompt onmiddellijk geld in spelers. De grote winst van dit management is dat ze eerst werken aan de ­fundamenten."

"King Power beroept zich ook op de kennis van Leicester City. Ze creëren eerst een goed werkklimaat en omkadering voor de trainer met goede velden, materiaal, data- en videohulp en personeel... Kijk, er is mij hier gevraagd: 'Trainer, wat heb je nodig?’'(trekt grote ogen) Ik ging achteruit zitten in mijn stoel."

"Dát was me nog nooit gevraagd. Die basis kost geld. Nu staan we op een tweespalt, om te investeren in de spelers. Volgend jaar zal dat nog explicieter zijn. Die opbouw heeft bij Leicester gerendeerd met een titel. Door die basis zal dit OHL nooit door het ijs zakken", besloot Brys.