Degryse ziet in Doku geen EK-ganger: Hij was drie keer niet goed

Degryse ziet in Doku geen EK-ganger: "Hij was drie keer niet goed"

15-10-2020 23:44
22

Jérémy Doku was tijdens het seizoensbegin dé revelatie in de Jupiler Pro League en versierde een toptransfer naar Stade Rennes. Ondertussen heeft de jonge winger ook al drie interlands gespeeld voor de Rode Duivels (thuis en uit tegen IJsland, en tegen Ivoorkust, red.), maar Marc Degryse ziet in hem geen EK-ganger.

"Doku heeft drie interlands gespeeld en drie keer was hij niet goed. Doku is gewend om bij Anderlecht in een 4-3-3 te spelen. In het systeem van Martínez, waarbij hij meer naar binnen staat, zoekt Doku duidelijk naar zijn positie", vertelde Degryse aan Het Laatste Nieuws. "Hij weet niet wanneer hij de bal moet vragen, hoe hij moet lopen..."

"En natuurlijk is dat allemaal normaal, is Doku nog maar achttien, en moeten we onze talenten koesteren, maar we mogen ook best wel kritisch zijn. Ik zie in het internationale voetbal evengoed spelers van achttien die al véél verder staan dan Doku – Camavinga, Ansu Fati, Jude Bellingham van Borussia Dortmund,... Doku is wat mij betreft op dit moment geen EK-ganger."

Ook Yari Verschaeren, ex-ploegmaat van Doku bij RSC Anderlecht, is geen kandidaat voor het EK volgens Degryse. "Hij was een maand geleden nog bankzitter bij Anderlecht. En Trossard was niet onaardig tegen Ivoorkust, maar was weeral een stuk minder tegen IJsland. Allemaal zijn ze nog niet klaar om te kietelen aan de titularissen", besloot de analist.