Tielemans moet een tandje bijsteken: Nu blijft hij vaak een meeloper

Tielemans moet een tandje bijsteken: "Nu blijft hij vaak een meeloper"

15-10-2020 21:18
8

De Rode Duivels hebben woensdagavond met 1-2 gewonnen in en tegen IJsland, maar de troepen van Roberto Martinez konden niet echt overtuigen. Voor analist Marc Degryse was de prestatie van Youri Tielemans een ontgoocheling.

De middenvelder van Leicester City speelde door de afwezigheid van Kevin De Bruyne centraal op het middenveld naast Axel Witsel. "Tielemans is nog zo iemand van wie ik vind dat hij op een bepaalde manier niet genoeg evolueert. Ik vond hem niet goed tegen IJsland", vertelde Degryse aan Het Laatste Nieuws.

"Van Youri wordt verwacht dat hij de opvolger wordt van De Bruyne, maar er is nog veel werk aan de winkel, hoor. 'Ik zit voor de verdediging', zo omschrijft Youri zijn taak in de nationale ploeg. Wel, ik heb de indruk dat Tielemans dat iets te letterlijk neemt – zítten. Tielemans maakt het zich al te makkelijk door een dienende speler te blijven."

"Hij heeft de kwaliteiten om hoger te staan – om te trappen, om iemand voor doel te zetten. Als je naast Witsel speelt, mag je zelf best wat initiatief nemen. Tielemans is te controlerend. Hij moet zichzelf opleggen om zijn stempel te willen drukken op een wedstrijd. Nu blijft hij vaak een meeloper. Tielemans kan zoveel meer betekenen voor een elftal. Trouwens, om echt carrière te maken als defensieve middenvelder zoals Witsel, vind ik hem niet gedisciplineerd genoeg. Dus, vooruít, man!", besloot Degryse.