Pro League legt Elitejeugdcompetities met onmiddelijke ingang stil

Pro League legt Elitejeugdcompetities met onmiddelijke ingang stil

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 20:01do 15-10-2020 om 20:01

De coronacrisis heeft opnieuw voor grote veranderingen gezorgd op de Belgische velden. Het management van de Pro League heeft donderdag na overleg met de jeugdcoördinatoren beslist om de elitejeugdcompetities met onmiddelijke ingang stil te leggen tot en met het weekend van 8 november.

Dat doet het na de dreigende toename van het aantal besmettingen bij verschillende teams. "In de gegeven omstandigheden vinden we het beter om de wedstrijden even stil te leggen, opdat onze jongeren de tijd kunnen nemen om te herstellen en om bijkomende besmettingen te vermijden", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

"Clubs kunnen blijven trainen, we hebben zeer strenge protocollen uitgewerkt om deze in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden. Maar onze elitejeugdwedstrijden, die over het ganse land plaatsvinden, leggen we nu even stil", aldus de Pro League.

Dat betekent dat er de komende weken niet wordt gevoetbald in de competities Elite 1 en Elite 2. En dat van de U13 tot U18. Daardoor zullen jeugdspelers van de U13, U14, U15, U16 en U18 van Club Brugge, Anderlecht, Standard en flink wat andere profclubs tot 8 november niet zullen voetballen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws