Ceulemans duidt zijn favoriete voetballer in JPL aan, die uitkomt voor Club Brugge

Ceulemans duidt zijn favoriete voetballer in JPL aan, die uitkomt voor Club Brugge

15-10-2020 18:18
10

Hans Vanaken is één van de absolute topspelers in ons land en won de voorbije twee edities van de Gouden Schoen telkens de prijs. Terecht volgens Jan Ceulemans, die een grote fan is van de middenvelder.

Op de vraag wie zijn lievelingsspeler in België is, is het antwoord van Ceulemans duidelijk. "Vanaken", klinkt het bij La Dernière Heure. "Hij is de afgelopen twee jaar een moderne voetballer geworden. Hij kent zijn kwaliteiten, dat waardeer ik enorm", aldus Ceulemans.

De ex-trainer en speler van Club Brugge heeft Vanaken ook zien groeien bij Blauw-Zwart. "Hij had wat tijd nodig om zich aan te passen, maar hij is een belangrijke speler geworden. Ik maakte hetzelfde mee."

Als speler kwam Ceulemans van 1978 tot 1991 uit voor Club Brugge. Hij speelde 405 wedstrijden voor de Bruggelingen. Daarnaast won hij vier keer de titel met Blauw-Zwart en wist hij drie keer de Gouden Schoen te winnen.

Vanaken komt sinds 2015 uit voor Club Brugge en speelde meer dan 250 partijen voor de Bruggelingen. Hij werd ook al drie keer kampioen met Club Brugge ene won twee keer de Gouden Schoen.