Rode Duivels in koor: “Het was niet mooi, maar we pakken de drie punten”

Rode Duivels in koor: “Het was niet mooi, maar we pakken de drie punten”

15-10-2020 16:16
1

Het was geen wedstrijd voor de geschiedenisboeken, maar de Rode Duivels pakten wel de drie punten tegen IJsland. Na afloop spraken Rode Duivels Axel Witsel en Simon Mignolet dezelfde woorden.

“Ik ben content. We staan nu eerste in de groep. Prima dus”, zegt Witsel. “Het was dan ook niet makkelijk voetballen, mede door het veld. Maar onze spirit was goed, we stonden ons mannetje en vormden een goed blok. In offensief opzicht hebben we inderdaad niet zo veel gebracht. Het is geen interland die de geschiedenisboeken zal halen. Maar in zulke duels tellen uiteindelijk de drie punten en die hebben we beet”, citeert Het Nieuwsblad.

Mignolet gaat akkoord. “Het is niet makkelijk om nu in IJsland te spelen. Het veld was niet goed waardoor onze acties wat stremden. Ik zoek geen excuses maar daardoor kon je niet vlot spelen. Dat was in het voordeel van IJsland. Wij hadden een goede reactie na de 1-1. We bleven onszelf ondanks alle moeilijkheden. Daarom ben ik heel trots. Er was leiderschap en inzet. Lukaku speelde alweer een ongelooflijke match. Hij was indrukwekkend. Zijn leiderschap was top. De aanvoerdersband heeft hem wellicht ook geholpen.”