Ex-Anderlecht-talent belandt bij KV Oostende: ‘Op de radar bij City en Barça’

Ex-Anderlecht-talent belandt bij KV Oostende: ‘Op de radar bij City en Barça’

15-10-2020 15:27
2

Evangelos Patoulidis is de nieuwste KV Oostende-aanwinst. Het ex-Anderlecht-talent stond in het verleden naar eigen zeggen op de radar van verschillende Europese topclubs.

Patoulidis speelde in de jeugd van Anderlecht. “Ik speelde er van de U7 tot U16. Met Yari Verschaeren bijvoorbeeld doorliep ik de hele jeugd, ook met Jérémy Doku stond ik samen op het veld. Het klopt dat FC Barcelona mij wou halen, toen ik 12 à 13 jaar was. Maar ik was destijds véél te jong om die overstap te maken. Toen ik 15 jaar was, klopte Manchester City aan. Anderlecht wou me niet laten gaan.”

“En toch. In mijn laatste seizoen in Brussel raakte ik geblesseerd en werd ik wat aan de kant geschoven”, gaat Patoulidis verder. “Kleine fricties tussen mij en de club deden me besluiten dat een vertrek het beste was. Daarna nam Standard mij over en bleef ik drie jaar in Luik. Twee jaar geleden kreeg ik een kans bij de eerste ploeg, maar officiële speelminuten kreeg ik niet.”

De Griek zat bij de beloften van Standard. “Vorig jaar keerde ik terug naar de beloften van de Rouches, waar ik een heel seizoen speelde. Door Covid werd de competitie stilgelegd, terwijl ook mijn aflopende contract niet werd verlengd. Het was geen makkelijke periode. Dankzij mijn manager mocht ik testen bij KVO, eerst bij de beloften, dan in het eerste", citeert Het Laatste Nieuws.