Bonucci: 'Dat betekent dat Nederland ons respecteert en bang is voor Italië'

Bonucci: 'Dat betekent dat Nederland ons respecteert en bang is voor Italië'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 14:14do 15-10-2020 om 14:14

Dat Nederland het tegen Italië over een andere boeg heeft gegooid is volgens vedette Leonardo Bonucci veelzeggend. Hij denkt dat de ploeg van Frank de Boer 'bang' is voor de Italianen.

De Boer verraste met zijn opstelling tegen Italië, die ook bondscoach Roberto Mancini niet aan had zien komen. Bonucci was eveneens verrast. "Dat betekent dat ze ons respecteren en bang voor ons zijn", zegt de Juventus-verdediger tegen RAI Sport.

"Maar ondanks hun tactische aanpassingen hebben we nog steeds veel kansen gehad, ook al was het moeilijker om de bal rond te spelen op het middenveld. Creatieve spelers als Jorginho en Marco Verratti werden gedekt."

Bonucci baalt dat Italië er niet met de zege vandoor is gegaan. Zijn ploeg kwam wel op voorsprong. "Het is zonde dat we niet de drie punten hebben gepakt, dat had waarschijnlijk heel veel uitgemaakt."

"We hebben verdedigend goed gespeeld en werkten hard op het middenveld", zegt Bonucci. "Barella combineerde geweldige passes met een paar foutjes, maar dat kan gebeuren bij iemand met zijn werktempo en manier van drukzetten. Hij gaf een geweldige pass bij de goal. De nationale ploeg heeft altijd vertrouwd op Barella, Jorginho en Verratti. Maar we hebben nu ook alternatieven en dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws