Manchester City klopte aan, maar Anderlecht liet mij niet vertrekken

"Manchester City klopte aan, maar Anderlecht liet mij niet vertrekken"

15-10-2020 13:45
8

KV Oostende heeft er mogelijk een smaakmaker bij. In de laatste transferweek werd Evangelos Patoulidis (19) nog binnengehaald. Het ex-toptalent van Anderlecht en Standard wil zijn carrière herlanceren aan de kust.

"Met Yari Verschaeren bijvoorbeeld doorliep ik de hele jeugd, ook met Jérémy Doku stond ik samen op het veld", blikt hij terug bij Het Laatste Nieuws. "Het klopt dat FC Barcelona mij wou halen, toen ik 12 à 13 jaar was. Maar ik was destijds véél te jong om die overstap te maken. Toen ik 15 jaar was, klopte Manchester City aan. Anderlecht wou me niet laten gaan."

Uiteindelijk vertrok Patoulidis toch nog. "In mijn laatste seizoen in Brussel raakte ik geblesseerd en werd ik wat aan de kant geschoven. Daarna nam Standard mij over en bleef ik drie jaar in Luik. Twee jaar geleden kreeg ik een kans bij de eerste ploeg, maar officiële speelminuten kreeg ik niet. Dankzij mijn manager mocht ik testen bij KVO, eerst bij de beloften, dan in het eerste."

De nummer tien hoopt bij KV Oostende door te breken. "Of ik spijt heb van hoe mijn carrière tot dusver is gelopen? (resoluut) Helemaal niet. Iedereen kiest zijn eigen pad en voor mij is het goed zo. Nu pas begin ik écht te groeien als speler. KV Oostende is een prima stap in mijn carrière, echt. Ik ben absoluut niet ontgoocheld in de voetballerij. Ik wil gewoon plezier beleven op het veld en hard werken ernaast."