Mancini steekt bewondering niet onder stoelen of banken: 'Wát een middenvelder'

Mancini steekt bewondering niet onder stoelen of banken: 'Wát een middenvelder'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 10:29do 15-10-2020 om 10:29

Roberto Mancini is diep onder de indruk geraakt van Frenkie de Jong. De bondscoach van Italië vond dat zijn ploeg het duel met Nederland winnend af had moeten sluiten, maar is lyrisch over het spel van De Jong.

"Wij hadden de wedstrijd in de slotfase moeten beslissen", vertelt Mancini in gesprek met Rai Sport na het 1-1 gelijkspel. De coach van de Italianen bleef echter niet lang in het negatieve hangen en deelde vervolgens complimenten uit aan Frank de Boer en De Jong. "Frenkie de Jong speelde echt geweldig. Wat is dat een middenvelder zeg, een van de besten van dit moment. Als liefhebber kan ik daar natuurlijk van genieten. Ondanks zijn goede spel hadden wij de wedstrijd winnend af moeten sluiten, vooral die bal van Ciro Immobile had er wel in gemogen."

Nederland verraste Italië met een 5-3-2-formatie, zo geeft ook Alessandro Florenzi toe. "Ik heb vandaag gezien dat Italië Nederland ertoe dwong hun tactiek totaal aan te passen", begint hij. "Voor het eerst sinds heel lange tijd speelden ze met vijf verdedigers. Het geeft aan dat ze bang voor ons zijn, alleen daarom moeten we al trots zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws