MD: Koeman zet Barça snel naar zijn hand, belangrijkste aanpassingen op een rij

MD: Koeman zet Barça snel naar zijn hand, belangrijkste aanpassingen op een rij

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 09:33do 15-10-2020 om 09:33

Ronald Koeman heeft FC Barcelona in razendsnel tempo naar zijn hand gezet. Na het Champions League-debacle in Lissabon tegen Bayern München is de Spaanse grootmacht weer op de weg terug.

El Mundo Deportivo pakt donderdag uit met een groot artikel over Koeman, waarin het aangeeft waar de tien sleutels tot zijn snelle succes liggen. Een eerste aanpassing van Koeman was het aantal en de duur van de trainingen. Onder de Nederlander wordt er meer getraind dan onder zijn voorgangers Quique Setién en Ernesto Valverde.

Koeman veranderde meteen na binnenkomst de tactiek naar 4-2-3-1 en vertrouwt daarbij op een 'vast blok' aan spelers. De trainer stelde in de eerste Primera División-wedstrijden telkens dezelfde namen op, alleen Clément Lenglet moest vanwege een schorsing vervangen worden door Ronald Araújo. Koeman heeft daarnaast ook een oude gewoonte van Pep Guardiola, Tito Vilanova en Luis Enrique weer ingevoerd: wordt er een wedstrijd gespeeld in Camp Nou, dan wordt er 's ochtends nog getraind.

Discipline
Een van de speerpunten van Koeman is discipline. De trainer wil dat spelers een uur voordat er getraind wordt aanwezig zijn op het trainingscomplex, zodat er nog even wat gegeten kan worden en er een gesprek gevoerd kan worden. Daarnaast wil Koeman voor de wedstrijden weer een goede warming-up zien, iets dat onder Setién lang niet altijd het geval was.

Koeman hanteert een directe wijze van spreken tegenover zijn spelers. Is er iets mis, dan horen zijn spelers dat meteen. Koeman wil in Camp Nou proberen om jonge talenten de kans te geven, maar wijkt daarbij niet af van zijn principes. Ansu Fati (17) is het beste voorbeeld: de aanvaller krijgt al het vertrouwen van zijn trainer. 

En last but not least: op de persconferenties draait Koeman niet om de moeilijke kwesties heen. Het is iets dat gewaardeerd wordt door de Spaanse media, evenals zijn uitstekende kennis van de Spaanse taal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws