Uitblinker Lukaku na IJsland: “Daarom speelde ik met nummer tien”

Uitblinker Lukaku na IJsland: “Daarom speelde ik met nummer tien”

15-10-2020 09:28
1

Romelu Lukaku was wederom dé uitblinker bij de Rode Duivels met twee doelpunten tegen IJsland. Na afloop reageerde de aanvaller over de match en legde hij ook uit waarom hij het nummer tien droeg.

“Het was een moeilijke wedstrijd”, begint Lukaku. “We hadden verwacht dat ze in een 4-4-2 zouden spelen, maar hun trainer had hen heel goed opgesteld. Hij kent ons goed, natuurlijk. Het was niet gemakkelijk, maar we hebben gewonnen en dat telt. We staan nu weer op kop in de groep. De vorige matchen konden we niet winnen en dat gevoel zijn we niet gewend. Die nederlaag tegen Engeland... maar dat is nu vergeten. Nu moeten we er gewoon voor zorgen dat, als we thuis de kans krijgen, dat we ze killen.”

“De kunst is vooral om te weten wat je niet kan. Ik analyseer mijn matchen altijd om te zien wat ik goed en minder goed heb gedaan. En je moet altijd beseffen dat je beter kunt. Dat is de kunst. Vorig jaar heb ik mijn beste seizoen ooit gespeeld. Ik heb een bepaald niveau gehaald, maar ik wil hoger. En ik kan ook hoger. Dat is de druk die ik mezelf opleg. Voetbal duurt vijftien jaar en ik ga nu beginnen te pieken. Waarom zou ik nu opgeven?”, citeert Het Laatste Nieuws.

Nummer tien
Normaliter draagt Lukaku het nummer negen, maar tegen IJsland prijkte het nummer tien op zijn shirt. “Mijn moeder was jarig op 10 oktober en ik speel graag met dat nummer als het mogelijk is. Tien of negen maakt mij eigenlijk niet uit, maar het was een ode aan haar, zonder dat ze het wist.”