Nuytinck looft ex-Anderlecht-verdediger: 'Hij zal zijn poot nooit terugtrekken'

Nuytinck looft ex-Anderlecht-verdediger: 'Hij zal zijn poot nooit terugtrekken'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 08:36do 15-10-2020 om 08:36

Bram Nuytinck speelde bij Anderlecht samen met Uros Spajic, die een transfer maakte naar Feyenoord. De verdediger van Udinese denkt dat Spajic en Feyenoord een uitstekende match zijn.

"Uros is een echte verdediger, een breker. Hij zal nooit zijn poot terugtrekken in de duels en laat zien dat hij er staat", begint Nuytinck in gesprek met De Telegraaf. "Als het wat slapper wordt in het team, dan is hij degene die laat zien dat je allemaal moet vechten. Dat zit in zijn karakter, dat hebben die Servische jongens van nature vaak in zich."

Naast het verdedigende aspect is ook het voetballende gedeelte prima in orde bij Spajic. "Hij is prima met de bal, vervolgt Nuytinck. "Hij heeft een goede inspeelpass en weet precies wat hij wel en niet beheerst. Daardoor is hij een heel betrouwbare speler. Hij zal nooit gekke acties maken en daardoor de bal verliezen. Met zijn manier van spelen vind ik hem perfect bij Feyenoord passen."

Anderlecht
In het seizoen 2016/2017 speelden de verdedigers samen bij Anderlecht. "Dat was een heel mooi jaar, waarin we niet alleen kampioen werden met Anderlecht, maar ook in de Europa League de kwartfinales haalden door onder andere Zenit Sint-Petersburg uit te schakelen."

Vooral de Europa League-campagne maakte indruk op Nuytinck. "In de kwartfinale speelden we tegen Manchester United met Zlatan Ibrahimovic in de spits. Ik weet nog goed, dat Zlatan die avond ernstig geblesseerd zou raken aan zijn knie. Zowel bij ons als in Engeland stond het 1-1 na negentig minuten. Uiteindelijk verloren we helaas toch nog in de verlenging."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws