Brys over KRC Genk: “Ik ga me niet prostitueren voor een Belgische topclub”

Brys over KRC Genk: “Ik ga me niet prostitueren voor een Belgische topclub”

15-10-2020 08:26
1

Marc Brys werd al verschillende keren in verband gebracht met een Belgische topclub, maar de oefenmeester maakte nooit de stap. Ook KRC Genk werd een tijdje geleden nog genoemd, maar Brys zit nog steeds bij OHL.

KRC Genk zag Brys weigeren nadat hij zijn staf niet zou mogen meebrengen. "Allez... Ik vind, als een club Brys wil, dan wil het toch de beste Brys? En de beste Brys ben ik met mijn team dat ik blind vertrouw - allen top in hun onderdeel. En als ze dat niet willen, dan willen ze toch niet zo héél graag Brys.”

“Nogmaals: ik ga me niet prostitueren om toch maar bij een topclub te raken. Dat zijn mijn principes. Vaak hoor ik kortzichtig: 'Ja, maar dan moet de huidige staf buiten.' Dat is niet waar, we kunnen perfect samenwerken, getuige hier bij OHL. Dat kost geen miljoenen, in verhouding is dat verantwoord”, citeert Het Laatste Nieuws.

Na het ontslag van Wolf werd Brys weer bij KRC Genk genoemd. "Ik zeg alleen dat ik op dat moment niet openstond om te vertrekken. Ik heb hier wat een trainer nodig heeft, deze club kan doorgroeien. Als ik mijn job goed blijf doen, lukt het misschien ooit. Ik zeg ook niet: 'Ik ga nooit weg', want als er dan morgen een fenomenale uitdaging komt... Maar ik ben niet op zoek."