Mancini vergeet Oranje in Nations League-poule: 'Met Polen strijden om koppositie'

Mancini vergeet Oranje in Nations League-poule: 'Met Polen strijden om koppositie'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 07:14do 15-10-2020 om 07:14

Italië-bondscoach Roberto Mancini heeft eerlijk toegegeven dat hij verrast was door de tactische wijziging van Oranje voorafgaand aan de wedstrijd van woensdagavond. Nederland speelde in een 5-3-2-formatie tegen La Squadra Azzurra.

"Volgens mij was het voor het eerst dat Nederland switchte naar dit systeem, daar werden wij door verrast", wordt Mancini geciteerd door La Gazzetta dello Sport. "We wisten wel dat het een lastige wedstrijd zou worden."

Mancini vond niet dat zijn team woensdagavond slecht voetbal op de mat legde. Het had vooral te maken met Nederland dat het Italiaanse spel niet helemaal uit de verf kwam. "Er zijn opponenten, die problemen veroorzaken. Dat is vanavond gebeurd. We hebben aangevallen en volgens mij ook de meeste grote kansen gecreëerd. Het was een goede wedstrijd, een strijd."

Door de remise bij Italië - Nederland neemt Polen de koppositie in Groep 1 over. Zowel Italië als Nederland komt echter nog in actie tegen het land, Italië op 15 november als eerste. "We gaan met Polen strijden om de koppositie", lijkt Mancini het Nederlands elftal even te vergeten. "We gaat de volgende twee wedstrijden winnen en ons op die manier kwalificeren voor de volgende ronde."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws