Martinez na zege Rode Duivels op IJsland: “Een goede reactie na Engeland”

Martinez na zege Rode Duivels op IJsland: “Een goede reactie na Engeland”

15-10-2020 07:00
11

De Rode Duivels boekten een zuinige zege op IJsland. Door de 1-2 overwinning werd de eerste plek weer overgenomen van Engeland. Bondscoach Roberto Martinez reageerde na afloop tegenover Het Nieuwsblad.

“Ik ben heel trots op deze prestatie”, begint Martinez. “Het was intens en met veel focus. Dit was heel goed van ons. Een goede prestatie en een goede reactie na het verlies in Engeland. Het is moeilijk om hier te winnen. Hier valt ook niets te winnen. Ik heb een goed gevoel nu. Ik kijk naar de omstandigheden. Dit is de derde wedstrijd in een week, twee keer op verplaatsing in moeilijke omstandigheden. Er waren ook veel spelers afwezig. We verdienden deze wedstrijd te winnen. Als je in Europa naar de resultaten kijkt, is dat niet slecht.”

Martinez liet niets los over de zwakke tweede helft. “Het is niet makkelijk om nu in IJsland te spelen. Het veld was niet goed waardoor onze acties wat stremden. Ik zoek geen excuses maar daardoor kon je niet vlot spelen. Dat was in het voordeel van IJsland. Wij hadden een goede reactie na de 1-1. We bleven onszelf ondanks alle moeilijkheden. Daarom ben ik heel trots. Er was leiderschap en inzet. Lukaku speelde alweer een ongelooflijke match. Hij was indrukwekkend. Zijn leiderschap was top. De aanvoerdersband heeft hem wellicht ook geholpen.”