VP Analyse: Lukaku is niet te stoppen, Carrasco en Doku overtuigen niet

VP Analyse: Lukaku is niet te stoppen, Carrasco en Doku overtuigen niet

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 23:30wo 14-10-2020 om 23:30

Laatste update: donderdag 15 oktober 2020 om 07:13do 15-10-2020 om 07:13

Onze Rode Duivels zijn er woensdag in geslaagd om met 1-2 te winnen van IJsland. Het was echter niet meteen een overtuigende wedstrijd. VoetbalPrimeur België maakt een analyse van de partij.

De onstopbare Lukaku
Hein Vanhaezebrouck had nog flink wat lof voor Romelu Lukaku en vond hem al één van de drie beste spitsen ter wereld. Tegen Engeland en ook tegen Ijsland bewees de Rode Duivels nogmaals dat hij van goudwaarde is voor onze nationale ploeg.

De aanvaller van Internazionale kreeg de aanvoerdersband van Roberto Martinez en bedankte daarvoor met opnieuw een sterke partij voor de nationale ploeg. De zoveelste al. Kevin De Bruyne en Eden Hazard worden al jaren gezien als de absolute smaakmakers van onze nationale ploeg, maar een Lukaku in vorm zou ons weleens naar een EK-titel kunnen schieten.

Het vraagstuk Carrasco
Yannick Carrasco was de voorbije jaren meermaals een probleem voor de Rode Duivels. Tegen Engeland kreeg de flankspeler nog eens zijn kans, maar kon hij als vervanger van Eden Hazard niet overtuigen. Roberto Martinez plaatste hem tegen Ijsland een rijtje lager. Ook daar had Carrasco het lastig.

Dat hij geen verdediger is, bewees de speler van Atlético Madrid nogmaals op woensdag. Bij het eerste doelpunt van de Ijslanders ging Carrasco kinderlijk in de fout. Ook aanvallend had hij het bijzonder moeilijk om indruk te maken. De vraag mag dus stilaan gesteld worden: maakt deze Carrasco wel aanspraak op minuten bij de Rode Duivels?

Onzichtbare Doku en Trossard
Door het uitvallen van Kevin De Bruyne en de onbeschikbaarheid van Dries Mertens en Eden Hazard werd het puzzelen voor Roberto Martinez. Tegen de Ijslanders kregen Jérémy Doku en Leandro Trossard een basisplek. Een groot succes werd dat echter niet.

Trossard had het niet al te makkelijk tegen Skulason en kon amper een actie ondernemen. Hij werd op het uur dan ook vervangen door Hans Vanaken. Aan de overzijde leek Doku helemaal niet mee te doen. De flankspeler van Stade Rennes viel vooral op door zijn onzichtbaarheid. Vrijwel geen enkele actie lukte voor de tiener en gevaar kwam er dan ook helemaal niet vanop de linkerkant van onze Rode Duivels. Zijn vervanging in minuut 67 was dan ook niet verrassend.

Doku heeft ontegensprekelijk veel talent, maar een basisplekje bij de Rode Duivels lijkt voorlopig toch nog te hoog gegrepen voor Doku. Een jaar in de basis bij de Rode Duivels zou echter al veel kunnen helpen, waardoor Doku op het komende EK ons misschien nog wel diensten kan bewijzen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws