14-10-2020 23:14
5

Polen heeft in eigen huis simpel afgerekend met Bosnië en Herzegovina. Na een vroege rode kaart voor Anel Ahmedhodzic wist Polen er drie te maken, Robert Lewandowski was twee keer trefzeker. In Groep 2 ging Engeland na een rode kaart van Harry Maguire onderuit tegen Denemarken.

Polen - Bosnië en Herzegovina 3-0
Polen heeft de koppositie in Groep 1 van de Nations League overgenomen van Italië. Door het gelijkspel van Oranje op bezoek bij La Squadra Azzurra staat Italië nu op plaats twee, Nederland op drie.

Polen wist het verschil tegen Bosnië al in de eerste helft te maken. Wie anders dan Robert Lewandowski zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong en in de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Karol Linetty voor de 2-0. Het slotakkoord was in de tweede helft weer voor Bayern München-spits Lewandowski, die de eindstand bepaalde op 3-0.

Italië - Nederland 1-1
Het Nederlands elftal heeft een punt overgehouden aan de enerverende Nations League-wedstrijd tegen Italië. In Bergamo werd het 1-1 door goals van Lorenzo Pellegrini en Donny van de Beek. In de beginfase oogde het onwennig bij Oranje, dat na een kwartier op achterstand kwam. Hans Hateboer verloor Lorenzo Pellegrini uit het oog en de Italiaanse middenvelder passeerde Jasper Cillessen na een fraaie pass van Nicolò Barella. Het was Van de Beek die de gelijkmaker met wat geluk op het scorebord zette: 1-1. Het was de eerste treffer sinds het aantreden van De Boer. Daar bleef het bij.

Polen heeft nu zeven punten uit vier wedstrijden, Italië zes en Nederland vijf

Engeland - Denemarken 0-1
Een flinke tegenvaller voor Engeland in Groep 2 van de Nations League. Een fout van Harry Maguire besliste de wedstrijd in het voordeel van de uitploeg. De verdediger verspeelde in de eerste helft de bal, legde vervolgens zijn directe tegenstander neer en kon met zijn tweede gele kaart gaan douchen. Christian Eriksen zette de Denen niet veel later vanaf de penaltystip op voorsprong.

Die voorsprong gaf de uitploeg niet meer weg, waardoor het Engeland naar plaats drie verdrijft in de poule. Onze Rode Duivels, die wél wisten te winnen op bezoek bij IJsland (1-2), staat eerste in de groep, Denemarken tweede, Engeland derde en IJsland staat laatste.

Kroatië - Frankrijk 1-2
Kylian Mbappé heeft Frankrijk de drie punten bezorgd tegen Kroatië. Lang leek het erop dat Les Bleus voor de tweede keer op rij niet zouden winnen, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain schoot zijn ploeg tien minuten voor tijd naar de overwinning: 1-2.

Antoine Griezmann zette Frankrijk na acht minuten spelen op prachtige wijze op 0-1. Hij ramde de bal achter een compleet kansloze Kroatië-keeper Dominik Livakovic. In het tweede bedrijf was het Nikola Vlasic die de thuisploeg op 1-1 bracht, maar Mbappé zorgde ervoor dat de drie punten mee teruggaan naar Frankrijk.