Clash tegen Barcelona en Messi onzeker voor Ronaldo na coronabesmetting

Clash tegen Barcelona en Messi onzeker voor Ronaldo na coronabesmetting

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 20:30wo 14-10-2020 om 20:30

Het is nog maar de vraag of Cristiano Ronaldo op tijd beschikbaar is voor de wedstrijd tegen FC Barcelona, zo meldt La Gazzetta dello Sport dinsdag. De 35-jarige superster testte deze week positief op het coronavirus en moet hierdoor tien dagen in quarantaine. Het duel tussen Juventus en Barcelona is al op 28 oktober.

Door zijn besmetting zal de superster in ieder geval de Nations League-wedstrijd tegen Zweden van woensdagavond moeten missen. Ook zal Ronaldo in de wedstrijden tegen Crotone (17 oktober) en Dinamo Kiev (20 oktober) niet mee kunnen doen.

Als Ronaldo na zijn quarantaineperiode negatief test op het coronavirus, dan zou hij in het beste geval het Serie A-duel tegen Hellas Verona van 25 oktober weer kunnen spelen. Dat zal dan wel een race tegen de klok worden. Drie dagen na de wedstrijd tegen Hellas neemt Juventus het op tegen Barcelona. Volgens UEFA-regels moet een speler minimaal zeven dagen corona-vrij zijn om in een Europees duel te mogen spelen.

Het is dus nog onduidelijk of Ronaldo weer beschikbaar is als Juventus het opneemt tegen Barcelona. Mocht Ronaldo mee kunnen spelen tegen Barcelona, dan zou hij weer eens tegenover eeuwige rivaal Lionel Messi kunnen staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws