Supporters van KAA Gent zijn razend na 'coronaregeling' en eisen geld terug

Supporters van KAA Gent zijn razend na 'coronaregeling' en eisen geld terug

14-10-2020 20:44
11

De supporters uit de duurste tribune van KAA Gent zijn razend over de gang van zaken bij hun club. De fans in kwestie willen hun abonnement volledig terugbetaald zien en hebben besloten om hun ploeg in gebreke te stellen.

Bij KAA Gent stelde men eerder deze week de nieuwe compensatieregeling rond corona voor. Daaruit werd duidelijk dat 25 procent van het abonnement effectief wordt terugbetaald. Andere delen van het geld worden terugbetaald via een korting op een nieuw abonnement, tegoed voor de horeca en geld voor de supportersclub/ladies/foundation/... De supporters van KAA Gent uit de duurste tribune zijn niet tevreden met die regeling.

Zij betalen jaarlijks meer dan duizend euro per jaar voor een zitplaats in tribune 1 en een parkeerplaats en willen hun abonnement volledig terugbetaald zien. "Normaal hebben we een mooie plaats in het stadion. Door de coronaregeling moesten we helemaal aan de andere kant gaan zitten, op plaatsen die veel goedkoper zijn. En we vinden het ook niet veilig", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Inmiddels hebben de fans in kwestie ook besloten om hun club in gebreke te stellen. De supporters geven aan dat Gent de verplichtingen niet nakomt en daardoor ook wettelijk gezien de volledige som moet terugbetalen. Gent heeft nu veertien dagen de tijd om te reageren.