Van der Elst: De Nations League is een overbodige competitie

Van der Elst: "De Nations League is een overbodige competitie"

14-10-2020 19:44
1

Voetballers zoals Kevin De Bruyne en Axel Witsel zijn geen fan van de vele interlands en deden al hun beklag. Door de invoering van de Nations League kwamen er ook nog een pak extra interlands bij. Het zorgt voor steeds meer kritiek. Ook Franky Van der Elst is geen fan.

"Ik vind het een overbodige competitie", klinkt het duidelijk bij Sporza. Ze werd zogenaamd ingevoerd ter vervanging van de vriendschappelijke matchen en wat doen ze nu? Ze organiseren een vriendschappelijke match tegen Ivoorkust. Dat is toch niet nodig", aldus de ex-international.

Van der Elst is dan ook duidelijk. "Voor mij mag de Nations League eruit. Wat ik ook een slechte zaak vind, is dat door al die extra matchen iedereen weer reist over heel Europa. Geen goede zaak op dit moment", klinkt het.

Ook Johan Boskamp is geen grote fan. "Ik vind niet dat de Nations League de topmatchen oplevert waar je als liefhebber op zit te wachten. Het zijn nog altijd veredelde oefenmatchen. De beleving is in niets te vergelijken met een EK of WK, dat blijven de enige matchen die er echt toe doen", besluit hij.