Na De Bruyne volgt Witsel met klaagzang: Ik begrijp het niet

Na De Bruyne volgt Witsel met klaagzang: "Ik begrijp het niet"

14-10-2020 19:00 Laatste update: 19:02
6

Onze Rode Duivels nemen het woensdag voor de Nations League op tegen IJsland. Al de derde interland voor de nationale ploeg, waarvan veel spelers een bijzonder druk programma hebben. Kevin De Bruyne deed daar al zijn beklag over. Ook Axel Witsel begrijpt er niets van.

De Bruyne vond het niet kunnen dat er zelfs in coronatijden met de overvolle kalenders nog interlands worden gespeeld. Ook Witsel doet zijn beklag. "Vooral die ene oefenmatch (tegen Ivoorkust) begrijp ik niet. Waarom moesten we per se 3 matchen spelen? Waar dient dat toe? Oktober wordt zo wel heel zwaar voor ons", gaf de middenvelder aan bij Sporza.

Onze Rode Duivels moeten het alleszins doen zonder Kevin De Bruyne, die naar verluidt geblesseerd is en heeft afgehaakt. Spelers zoals Witsel en Lukaku kregen dan weer rust voor de interland tegen Ivoorkust.

Toch zullen onze Rode Duivels niet meteen een rustiger programma krijgen. Ook in november krijgen we weer ontzettend veel wedstrijden te zien. Zo staan er opnieuw drie interlands gepland. Op 11 november is een oefenduel tegen Zwitserland. Daarna zijn er twee Nations League-duellen tegen Engeland (15 november) en Denemarken (18 november).