UPDATE: Van zeven naar negen besmettingen bij Waasland-Beveren, KVO in het gedrang

UPDATE: Van zeven naar negen besmettingen bij Waasland-Beveren, KVO in het gedrang

14-10-2020 18:24 Laatste update: 15-10-2020 11:39
15

Waasland-Beveren meldt dat het maar liefst zeven positieve gevallen heeft. De spelers zijn in quarantaine geplaatst. De wedstrijd tegen KV Oostende komt volgens Het Laatste Nieuws in gevaar.

‘Naar aanleiding van één positief coronageval bij Waasland-Beveren werden gisteren nieuwe Covid-19 testen uitgevoerd bij de A-kern, technische staf en medewerkers van Waasland-Beveren. Hieruit bleek dat  spelers van de A-kern positief hebben getest op het coronavirus. De medewerkers en technische staf legden gelukkig een negatieve test af. Alle positieve gevallen zijn meteen in quarantaine gegaan, zij verkeren ook in goede gezondheid’, klinkt het op de webstek.

Er wordt niet gezegd om welke spelers het gaat, maar Waasland-Beveren schrapt het trainingsprogramma voorlopig. De maatregelen worden ook opgeschroefd. ‘Om de privacy van de spelers en hun omgeving te garanderen, zal de identiteit van de spelers niet worden gecommuniceerd. We wensen hen allemaal een spoedig herstel toe. We werken samen met de voetbalbond, Pro League en de lokale autoriteiten om de verspreiding tegen te houden.’

Volgens het bondsreglement mag een club vanaf zeven coronagevallen een aanvraag tot uitstel indienen.

Update: Bij Waasland-Beveren gaat het de verkeerde kant op met het aantal besmettingen. Het Laatste Nieuws laat weten dat nog twee extra spelers besmet zijn geraakt met covid-19. De teller staat zo op negen. Bij zeven positieve gevallen kan een ploeg vragen om een match uit te stellen. Maandag neemt Waasland-Beveren het normaal op tegen KV Oostende. De kans bestaat dat Waasland-Beveren het duel tegen KVO laat uitstellen. Vrijdag test de club opnieuw. Dan moet er weer duidelijkheid komen.