Dessers: Spelen voor je land ... Niet veel dingen zijn hoger aangeschreven

Dessers: "Spelen voor je land ... Niet veel dingen zijn hoger aangeschreven"

14-10-2020 17:43
5

De kop is eraf voor Cyriel Dessers! Onze landgenoot maakte dinsdagavond zijn langverwachte debuut voor Nigeria, het land waar zijn moeder van afkomstig is. De 1-1 tegen Tunesië was geen hoogvlieger, maar vanzelfsprekend blijft dat duel voor altijd in het geheugen van de aanvaller gegrift.

"Ik ben moe, heb amper geslapen vannacht en moet nu nog met de auto naar huis, maar het was het waard", reageert Dessers enthousiast bij Het Laatste Nieuws. "Het was plezant, ik ben heel goed ontvangen in de groep. Dit was toch een hoogtepunt in mijn carrière, ja. Er zijn niet veel dingen die hoger aangeschreven zijn, toch? Misschien topschutter worden, ja. Maar spelen voor je land..."

Gezien zijn dubbele nationaliteit had Dessers ook voor de Rode Duivels kunnen uitkomen, maar de Genk-spits voelt zich gelukkig bij zijn keuze. Hij kan al niet wachten op een vervolg. "Wie wil het nu niet, om er nog eens bij te zijn? Je weet nooit in voetbal. Maar dan zal ik goed moeten spelen bij Genk in de eerste plaats. Da’s nu mijn hoofdbekommernis. Bij Genk meer minuten maken vraagt nu mijn volle focus", doet Dessers zijn club plezier.