KV Mechelen trekt van leer tegen uitspraken in pers: 'Licentie in gevaar? Onzin'

KV Mechelen trekt van leer tegen uitspraken in pers: 'Licentie in gevaar? Onzin'

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 17:20wo 14-10-2020 om 17:20

KV Mechelen kwam woensdagochtend weer op minder fraaie wijze in het nieuws. Naar verluidt heeft het gerecht de aandelen van ex-bestuurslid Dieter Penninckx in beslag genomen. In een officieel statement weerlegt Malinwa die aantijgingen nu.

"Er is door niemand beslag gelegd op aandelen bij KV Mechelen", is algemeen directeur Frank Lagast stellig op de website van KVM. "Het is uiteraard aan het gerecht om over het onderzoek naar de bedrijven van Dieter Penninckx te communiceren, maar wij willen toch in de pers verschenen uitspraken weerleggen."

"Bij de club is enkele weken geleden enkel het aandelenregister in bewaring genomen, zeg maar het logboek waarin je elke aandelenverkoop gedetailleerd bijhoudt. Er is geen beslag gelegd op aandelen", herhaalt Lagast. Verder benadrukt hij dat ook de schuldeisers van FNG, het failliete bedrijf van Penninckx, niks in de pap te brokken hebben.

Geen gevaar
Ook over de stadionlening van KV Mechelen was één en ander te doen. "We hebben voor de bouw van het stadion leningen bij banken, bij supporters en bij investeerders", gaat Luc Leemans, de voorzitter van de raad van bestuur, ook dat item niet uit de weg. "Die betalen we netjes gespreid in de tijd terug en dat aan marktconforme tarieven."

"Dat onze licentie in gevaar kan komen? Onzin", klinkt het ferm. "We voldoen aan de voorwaarden en dat zal ook volgend seizoen weer zo zijn. We blijven het herhalen: dit dossier heeft geen impact op de dagelijkse werking van de club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws