Lukaku haalde medaille niet op na EL-finale: Nee, ik heb daar geen spijt van

Lukaku haalde medaille niet op na EL-finale: "Nee, ik heb daar geen spijt van"

14-10-2020 17:08
9

Romelu Lukaku werd uitgeroepen tot 'Speler van het Toernooi' in de Europa League, maar de eindoverwinning wist onze landgenoot niet te veroveren. In de finale ging zijn Internazionale onderuit tegen Sevilla FC. Uit ontgoocheling haalde Lukaku zijn zilveren medaille toen niet op. Die actie betreurt hij naar eigen zeggen niet.

Het was een vreemd beeld in de afsluitende ceremonie: de gehele Inter-kern kwam langs op het podium, maar Lukaku was in geen velden of wegen te bespeuren. De ontgoocheling bleek te groot, al is dat nu verleden tijd. "Ja, die nederlaag helpt mij een stap vooruit te zetten, omdat je er een zekere energie in zoekt", is Lukaku bij RTBF weer zijn positieve zelve. "Ik ben een heel slechte verliezer, dat geef ik toe. Maar dat is mijn grote kracht in het leven."

"Dat liet zich zien in de finale van de Europa League. Ik kon dat niet, mijn medaille gaan ophalen. Ik heb daar geen spijt van. Dat vind ik geen gebrek aan respect tegenover Sevilla. Stel je eens in mijn plaats. Je werkt je hele leven lang om oo zo'n moment te geraken. In die finale verlies je een wedstrijd waarin het fifty-fifty is. Die episode heeft mij een zekere energie gegeven om nu beter te doen. Bij mij is het glas half vol", besluit Lukaku.