Trossard vraagt geduld voor 'nieuwe generatie': Geef ons nog één of twee jaar

Trossard vraagt geduld voor 'nieuwe generatie': "Geef ons nog één of twee jaar"

14-10-2020 15:32
6

Na het 1-1-gelijkspel tegen Ivoorkust en de nederlaag bij Engeland (2-1) klinken steeds meer ongeruste geluiden over de toekomst van de Rode Duivels. Doemdenkers zien ons land ver terugvallen wanneer de zogenaamde 'Gouden Generatie' er echt mee ophoudt. Leandro Trossard predikt geduld en realisme.

Zelf zou de vleugelaanvaller van Brighton & Hove Albion één van de opvolgers van de huidige toppers moeten worden. "Het zal moeilijk worden om terug zo'n talentvolle generatie te vinden als die van Kevin, Eden, Romelu en consoorten", geeft Trossard toe in gesprek met Sport/Foot Magazine. "Geef ons nog één of twee jaar de tijd. Ik ben ervan overtuigd dat een speler van onze generatie binnenkort een transfer afrondt naar een grote Engelse club."

Voorlopig blijven de meesten van de 'opvolgers', zoals Trossard zelf, wat hangen in de Engelse middenmoot. Daar heeft de Limburger een verklaring voor. "Dat soort clubs zoekt bovenal grote namen en spelers, die ervaring hebben in de Premier League. Ik voel me goed bij Brighton en ik heb zin om mee te groeien met de club. Al besef ik dat ik nog voldoende progressiemarge heb om een plek op te eisen binnen een Engelse subtopper", besluit Trossard ambitieus.