De route van Vidarsson: Luxemburg, taxi naar Londen, vlucht naar Reykjavik

De route van Vidarsson: Luxemburg, taxi naar Londen, vlucht naar Reykjavik

14-10-2020 15:00
4

Door een positieve coronatest in de technische staf van Erik Hamren moest de IJslandse voetbalbond in allerijl op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de komst van de Rode Duivels. De keuze viel uiteindelijk op oude bekende Arnar Vidarsson. Een weloverwogen beslissing, al viel er logistiek een stevige mouw aan te passen.

Pas dinsdagmiddag kregen Hamren en co het nieuws over hun positieve test te horen. Daardoor mochten zij dus niet op de bank zitten tegen de Rode Duivels. De IJslandse bond schakelde al snel door naar Vidarsson, doet Het Laatste Nieuws het relaas. De reden daarvoor was vooral pragmatisch van aard: als keuzeheer van de IJslandse beloften had Vidarsson zich recent nog (negatief) laten testen.

Er was echter een andere kink in de kabel. Dinsdagmiddag bevond de uitverkorene zich nog in ... Luxemburg. Aangezien daar geen rechtstreekse vluchten naar Reykjavik in het verschiet lagen, moest de voetbalbond creatief aan de slag. Dat deed het ook! Eerst werd Vidarsson naar zijn woning in Lokeren gevoerd. Daar stond een taxi hem op te wachten met bestemming Londen.

Woensdagochtend is Vidarsson daar toegekomen, waarna het met het vliegtuig richting de hoofdstad van IJsland ging. Vanavond draaft de oud-speler van onder meer KSC Lokeren en Cercle Brugge daar dus op als hoofdcoach van het A-elftal van IJsland.