Zetterberg wordt 50 en blikt terug op zijn periode bij RSC Anderlecht

Zetterberg wordt 50 en blikt terug op zijn periode bij RSC Anderlecht

14-10-2020 13:25
8

Het Anderlecht-icoon wordt 50 jaar. Hij blikt met Het Laatste Nieuws terug op enkele belangrijke periodes bij RSC Anderlecht. Zo bespreekt hij welke gevolgen zijn ziekte 'diabetes' voor hem had gedurende zijn voetbalcarrière.

Pär Zetterberg kwam op 16 jarige leeftijd over van Göteborg naar het grote RSC Anderlecht. De jonge middenvelder geraakte in zijn beginjaren moeilijk van de bank. Aad de Mos had twijfels over de Zweedse middenvelder, en zeker na dat De Mos te horen kreeg dat Zetterberg Diabetes heeft. Zetterberg blikte terug op het voorval met De Mos en zijn ziekte 'Diabetes'.

"Ik was als jeugdspeler al een paar weken niet meer aan het trainen door een voetblessure, maar desondanks bleef ik gewicht verliezen. Ik voelde me zwak, moest vaak naar het toilet en vermagerde acht kilogram op twee weken tijd. Er scheelde iets, wist ik. Daags voor een weging georganiseerd door de club heb ik een grote hamburger, snoep, popcorn en pizza’s gevreten, maar de dag nadien was ik alweer één kilogram kwijt. Daarop heeft de dokter bloed afgenomen en bleek dat ik diabetes had. Ik was negentien jaar, mijn wereld stopte met draaien. Toenmalig trainer Aad de Mos heeft me vervolgens nog een tik gegeven, door in de kranten te verklaren dat ik nooit meer zou spelen op het hoogste niveau. Ik heb het tegendeel bewezen. Soms zegt men dat ik meer had bereikt zonder diabetes. Misschien is het net omgekeerd. Was ik zo strijdlustig en professioneel geweest zonder die ziekte?", verklaarde Zettergberg aan Het Laatste Nieuws.

Zetterberg kwam ook nog met een opvallende quote over zijn kapsel: "Als ik daar nu foto’s van terugzie, moet ik toegeven dat dat verschrikkelijk was, maar toen… Michel Verschueren heeft meermaals geprobeerd om me naar de kapper te sturen om alles af te scheren - hij vond het maar niks -, ik heb dat altijd geweigerd."